In-House vs Outsource v IT: Čo je lepšie pre váš business?

Potrebujete pomoc s vaším biznisom? Možno uvažujete nad tým či by ste mali zamestnať nového človeka alebo outsourcovať danú pozíciu. Oba prístupy majú svoje plus a mínus a nie vždy je jasné, ktorá je tá najlepšia voľba.

Čo je IT Outsourcing?

Outsourcing znamená, že na pozíciu dosadíte kontraktora, ktorý vám pomôže s vaším projektom. Toto môžu byť IT spoločnosti alebo živnostníci, ktorí sa špecializujú v danej problematike pre daný projekt.

Napríklad namiesto vlastného fyzického hostingu môžete využiť cloud riešenie, čím šetríte čas a peniaze.

Čo je In-House IT?

In-house sú vaše vnútorné zdroje, ako napríklad kmeňoví zamestnanci. Váš IT tím bol zamestnaný na to, aby pracoval a dokončil všetky projekty. Je to skvelý tím tak prečo by vás potom outsourcing vôbec mal zaujímať?

Z jednoduchého dôvodu, váš tím nemusí byť perfektný fit pre všetko.

Porovnanie ich výhod a nevýhod

1. Pracovná doba

In-house má svoje výhody. Či už pracujete z domu alebo v kancelárií vy ste ten, ktorý rozhoduje kedy a, kde sa bude pracovať pre váš celý tím. To znamená, že môžete koordinovať časy vašich zamestnancov oveľa efektívnejšie.

Kontraktori a živnostníci môžu byť ľudia, ktorí sedia na druhej strane zemegule. Sú v iných časových zóna, majú inú pracovnú kultúru a iné sviatky. Preto koordinácia býva oveľa zložitejšia a väčšinou ide o asynchrónnu kolaboráciu.

2. Pracovná kultúra a firemná identita

Váš interný tím je flexibilný a jeho členov zaujíma vaša spoločnosť. Taktiež in-house projekt bude mať väčšiu mieru zaangažovanosti zo strany zamestnancov, keďže tí zvyčajne zdieľajú hodnoty vašej spoločnosti a ich budúcnosť závisí od úspechu daného projektu.

Preto zvyčajne sú takíto zamestnanci kreatívnejší a ochotní vydať zo seba viac ako externý kontraktor. Toto býva veľkým plusom in-house.

3. Náklady a financie

Avšak zamestnávať niekoho na plný úväzok je drahé. Je to tiež niečo zaväzujúce a býva to dlhodobá investícia. Keď potrebujete pomoc na jeden alebo dva projekty, môže byť oveľa múdrejšie outsourcovať daný projekt, alebo len jeho časť.

Aj keď kontraktori bývajú drahší, nie sú dlhodobou investíciou.

Zaplatíte im len za čas, ktorý strávili na vašom projekte a nemusíte ich platiť za čas, ktorý strávili administratívnou prácou, tréningom alebo čakaním na nový projekt.

Nemáte povinnosť natiahnuť ich pracovnú dobu.

Zhrnutie na záver

Nezabúdajte, že vaši zamestnanci nedokážu urobiť všetko. V podnikaní a procese rastu firmy vždy príde k situácií, že potrebný zdroj / expert in-house nebude k dispozícií. Často však nie je optimálne začať riešiť projekty, ktoré sú príliš odborné a sú mimo schopností vašich interných kapacít, náborom nových zamestnancov.

Tréning zvyčajne zaberie veľa času a peňazí čo vám navyše zníži vaše aktuálne dostupné zdroje. Niekedy je oveľa múdrejšie ísť cestou IT outsourcingu a pracovať s externým tímom, ktorý je expertom v danej problematike.

Dopyt

Získajte prístup k IT expertom a výhodam technologického outsourcovania.
Dajte nám vedieť