Cloudové technológie v IT outsourcingu

Firmy v dnešnej dobe často využívajú outsourcovanie výrobných zdrojov a interných kapacít. IT outsourcing z nich predstavuje viac ako polovicu. Spomedzi organizácií a firiem, ktoré sa zapájajú do procesu outsourcovania až 93 % vylepšujú svoje služby použitím cloudu.

Medzi IT služby, ktoré sa už dlhšiu dobu úspešne outsourcujú patria napríklad:

Väčšina z týchto procesov dnes používa istý formu cloud technológie.

Ako fungujú cloud technológie a ich druhy

Cloud technológie rastú neuveriteľnou rýchlosťou hlavne kvôli zmenám v administratíve spoločností a práce z domu. Cloud pozostáva zo siete počítačov, ktoré sú hostované niekde na internete. Tieto počítače ukladajú, manažujú a sprocesujú dáta spoločností.

Korporácie využívajú túto technológiu hlavne kvôli tomu, že im to znižuje náklady na hardware a vlastné dátové centrá.

Outsourcované cloud služby patria do 3 kategórií:

  • Infrastructure-as-a-Service (IaaS)
    Základná kategória, ktorá umožňuje prenájom IT infraštruktúry
  • Platform-as-a-Service (PaaS)
    Prenájom prostredia na developing, testing a administratívu software aplikácií.
  • Software-as-a-Service (SaaS)
    Samotné dodanie softwaru pomocou internetu a cloudu.

Prečo využívať IT outsourcing?

Outsourcovať IT procesy je jednou z najlepších stratégií pokiaľ chcete úspešne a dynamicky napredovať v tejto oblasti. Dokonca samotné IT spoločnosti využívajú tento model pre niektoré svoje technologické procesy.

Dnes existuje mnoho IT firiem, ktoré vám garantujú najlepšie technologické služby pre malé aj veľké spoločnosti, a ich počet sa neustále rozrastá.

V roku 2019 dosiahol IT trh približne 120 miliárd dolárov a IT outsourcing z toho robil približne 92 miliárd. V 2021 tento trh narástol na 413 miliárd a z toho 70 % trhu tvoril IT outsourcing. Tento trend podporuje aj fakt, že technológie sa v dnešnej dobe vyvíjajú rapídne a spoločnosti musia s nimi držať krok ak chcú efektívne optimalizovať svoje interné procesy a teda aj vstupné náklady.

Preto budúcnosť IT outsourcingu vyzerá veľmi dobre.

Outsourcing vo výrobnom sektore

Snahy o znižovanie nákladov donútilo taktiež výrobný sektor outsourcovať mnoho svojich procesov. Či už ide len o časť projektu alebo dokonca celý projekt, spoločnosť si musí dopredu vyhodnotiť vnútorné náklady.

Ak sa rozhodnete outsourcovať je potrebné si vybrať spoločnosť, ktorá má podobnú filozofiu, ako tá vaša a samozrejme sa treba koncentrovať na cenu a najlepšie služby.

Čína je najväčším príkladom výrobného outsourcingu. Väčšina výrobných spoločností outsourcuje svoje procesy do Číny.

Dopyt

Získajte prístup k IT expertom a výhodam technologického outsourcovania.
Dajte nám vedieť